Roundhouse

 

De Roundhouse is de nieuwe stal-aanwinst voor onze boerderij en zal tijdens het pompoenenweekend van 2017 open zijn voor publiek. ID Agro, het bedrijf achter dit stalconcept, zal op zaterdag 23 september aanwezig zijn om u meer hierover te vertellen.

 

In het kort:

The Roundhouse® kenmerkt zich door zijn eenvoud, de natuurlijke ronde vorm dateert reeds uit de Bronstijd. In dit stalconcept is de ronde vorm verder geoptimaliseerd met behulp van moderne materialen en technieken. Het resultaat is een stalconcept waarin dierwelzijn, werkgemak en kostenefficiëntie de hoofdlijnen vormen.

 

Kenmerken

The Roundhouse® is in beginsel ontworpen voor vleesvee maar leent zich ook zeer goed voor melkvee, transitiekoeien, jongvee of als overkapping voor de carrousel melkstal. Met een diameter van 22,83 meter is er 410 m² beschikbaar voor het vee, deze ruimte is standaard te verdelen in meerdere segmenten.

 

Centraal in het gebouw is een controleruimte gesitueerd, deze staat in open verbinding met de buitenzijde en is daarmee eenvoudig te bereiken voor de veehouder. In deze ruimte passen alle dieren uit één van de hokken, vanuit hier kunnen de dieren, door 1 persoon, veilig naar de geïntegreerde behandelstraat geleid worden. Tevens kunnen de dieren in het middendeel opgesloten worden zodat veilig instrooien of uitmesten van de hokken mogelijk wordt.

 

Kaasboerderij 'De Stelp' Wolvegasterweg 49 8421 PS Oldeberkoop email: info@pompoenenweekend.nl tel.: 0516-451366
Made with Adobe Muse

Gemaakt door

Sander van der Gun