Pompoenenweekend 2019

 

Bij kaasboerderij de Stelp in Oldeberkoop wordt het weekend van 14 en 15 september weer een hele happening want de 14e editie van het Pompoenenweekend staat op de agenda.

Voor de pompoen liefhebbers is er weer een mega groot aanbod aan pompoenen en kalebassen in alle kleuren en maten. Maar zoals ieder jaar is er naast de pompoenstellingen nog heel veel meer te beleven; 60 standhouders met de meest uiteenlopende artikelen; brocante, tuinartikelen, sierraden, meubeltjes, kleding en een veelheid aan streekprodukten. Ook is er een groot, deels overdekt, terras  voor  een hapje en een drankje zal  dit jaar niet ontbreken.

Dus voor groot en klein genoeg te beleven op het terrein in en om de kaasboerderij. Natuurlijk is er weer die geweldige kinderboerderij met al die leuke kleine aaibare dieren. De konijnen, cavia’s, biggetjes, schapen, geiten, kippen, eenden en kalfjes, maar ook de alcapa komt weer mee en natuurlijk de ezel.

 

Het thema dit jaar is Aktie & Fun. Kinderen kunnen geschminkt worden, of van klei er een potje van maken of  gewoon lekker uitleven op de springkussens. Voor de waaghalzen onder ons staat de klimtoren van 8,5 meter hoog klaar. Uiteraard onder begeleiding kan er een poging gedaan worden. Nieuw voor de kleintjes is een heuse elektrische kindergraafmachine… wie durft!!

Speciale gasten op zondag zijn Oude Taart en Andere Koek, zij zullen de sfeer op het veld zeker verhogen met hun grappen en grollen. De kaasboerderij zet ook haar eigen deuren open en men kan de melkrobots in werking zien, of het  proces van kaas maken eens van dichtbij meemaken.

Zonder muziek geen gezelligheid; dus een veelheid aan leuke muziek staat op de agenda; Draaiorgel Grote Dorus, the Lion Rules uit Ter idzard, Chante Brocante uit Oldeberkoop en op zondag onze eigen Wendy, the Swinging Dutchman uit Wolvega, de Nortepé Singers uit Noordwolde en ter afsluiting een spectaculair optreden van een dweilorkest.

Kortom het wordt weer één groot feest op zaterdag en zondag 14 en 15 september a.s. van 10.00 tot 17.00 uur. Entree  € 4,= vanaf 12 jaar.  Parkeren gratis.

 

 

Kaasboerderij 'De Stelp' Wolvegasterweg 49 8421 PS Oldeberkoop email: info@pompoenenweekend.nl tel.: 0516-451366
Made with Adobe Muse

Gemaakt door

Sander van der Gun